Officieel: MINI Paceman

MINI Paceman 2013
MINI heeft alle details en foto’s van de MINI Paceman onthuld.

MINI stelt een Coupé versie van de Countryman voor, en zal die als Paceman in het gamma aanbieden. Het model zal eind deze maand zijn première krijgen op het autosalon van Parijs en staat begin volgend jaar bij onze dealers. Visueel herkennen we een hexagonale grille met chromen rand, een naar beneden lopende daklijn, langere deuren, gespierde wielbogen, een geïntegreerde dakspoiler en grotere achterlichten. Binnenin vinden we de gekende MINI stijl terug, met ondermeer centraal de snelheidswijzer. Verder heeft MINI de ventilatiemonden een design update gegeven en zouden ook de schakelaars er anders uitzien. De MINI Paceman wordt verkocht als strikte vierzitter, in de koffer is plaats voor 330 liter bagage, klap je de achterbank neer dan kan je 1.080 liter vervoeren.

Onder de motorkap van de MINI Paceman is bij de lancering keuze tussen twee benzine- en twee dieselmotoren. Langs dieselzijde gaat het om een Cooper D met 112 pk of een Cooper SD met 140 pk en 305 Nm koppel. Met de Cooper SD onder de motorkap sprint de Paceman van 0 naar 100 km/u in 9,2 seconden, de topsnelheid bedraagt 200 km/u. Wie liever benzine rijdt kan terecht bij een Cooper met 120 pk of een Cooper S met 184 pk. Met de Cooper S sprint de Paceman in 7,5 seconden naar 100 km/u. Alle motoren worden standaard gekoppeld aan een manuele zesbak, optioneel is echter ook een automaat beschikbaar. Wie dat wil kan voor alle uitvoeringen, behalve de Cooper, optioneel ook ALL4 vierwielaandrijving bestellen.

De verkoop van de MINI Paceman gaat van midden maart 2013 van start, de startprijs zou op 23.690 euro komen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...