Officieel: BMW Concept Active Tourer

BMW Concept Active Tourer
BMW stelt de Concept Active Tourer voor, waarmee het zijn traditie van achterwielaandrijving voor het eerst dag zegt.

BMW staat al jaren bekend omwille van zijn in de lengte geplaatste motor lay-out en zijn achterwielaandrijving. Met de BMW Concept Active Tourer zegt het merk voor het eerst dag tegen beide concepten. Deze vijfdeurs MPV hatchback zal op het autosalon van Parijs worden onthuld en is een plug-in hybride met vierwielaandrijving, waarbij een transversaal geplaatste motor de voorwielen aandrijft en een elektromotor de achterwielen. Dit moet dus de voorbode worden voor een reeks instap BMW’s die met voorwielaandrijving op de markt gezet zullen worden.

Het platform dat hier gebruikt wordt staat intern bekend als UKL1 en zal in twee formaten gebruikt worden voor zowel de MINI line-up als voor een reeks instap BMW’s. In dat gamma komt ook een MPV waarvan we hier met de Concept Active Tourer reeds een preview zien, dat model moet de rivaal worden voor de Mercedes B-Klasse en Volkswagen Golf Plus. Onder de motorkap huist een nieuw door BMW ontwikkelde driecilinder met 1.5-liter slaginhoud, die in combinatie met de elektromotor maximaal 190 pk levert. Een sprint van 0 naar 100 km/u is zo voorbij in 8 seconden, de topsnelheid zou rond de 200 km/u liggen, terwijl het gemiddeld verbruik amper 2,5 liter/100 km bedraagt. Omgerekend bedraagt de CO2-uitstoot amper 60 gram/km.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...