Nummerplaten voor golfkarretjes in Knokke?

Elektrisch Golfkarretje Knokke Heist
De politie van Knokke-Heist zit met een probleem, de massa golfkarretjes die er rond rijden vallen niet te bekeuren en het is onduidelijk aan welke regels ze zich moeten houden.

Korpschef Etienne Stockx van Knokke-Heist zit met de handen in het haar, want de massa golfkarretjes die er rondrijden begint zo stilaan serieuze proporties aan te nemen. Zeker in de chique wijk Het Zoute, is het elektrisch golfkarretje de standaard geworden voor het plaatselijk vervoer. Met golf heeft het dus al lang niets meer te maken, de mensen rijden er mee rond omdat ze overal snel kunnen geraken en omdat het leuk en milieuvriendelijk is. In totaal zouden al 400 à 500 golfkarretjes rondrijden in Knokke, maar er is veel onduidelijkheid over wat mag en niet mag. Zo rijden mensen zonder gordel en betalen de bestuurders niet als ze parkeren. Zonder nummerplaat is bekeuren namelijk niet mogelijk.

Grote ongevallen zijn er volgens Stockx nog niet gebeurd, “Maar het is niet omdat ze niet snel rijden, dat er niets kan gebeuren”. De korpschef pleit voor een verplichte veiligheidsgordel en een nummerplaat waarmee de eigenaar kan worden geïdentificeerd. Burgemeester Leopold Lippens gaat binnenkort zelf maatregelen nemen. “Volgend jaar zullen we dat oplossen door een kleine belasting te innen van 20 euro of zo, en dan zullen alle golfwagentjes een nummer hebben. Dat nummer zal verbonden zijn aan een naam en als ze fout geparkeerd staan, kan dat gecontroleerd worden.” (Via: Het Nieuwsblad)

Elektrisch Golfkarretje Knokke Heist

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...