Extra Chique: Audi SQ5 TDI Exclusive Concept

Audi SQ5 TDI Exclusive Concept
Audi zal in Parijs de Audi SQ5 TDI Exclusive Concept voorstellen, een gelimiteerde editie van de SQ5 TDI.

Audi pakt in Parijs meteen uit met een gelimiteerde editie voor de SQ5 TDI. Laat je dus niet afleiden door het woordje ‘Concept’ in de titel, deze unieke editie van de SQ5 TDI gaat namelijk gewoon in productie. Onder de motorkap verandert er niets, een 3-liter V6 TDI zorgt voor 313 pk en 650 Nm koppel waardoor de SQ5 TDI van 0 naar 100 km/u sprint in 5,1 seconden. Wat wel wijzigt zijn de looks van het model. Zo krijgt deze Exclusive Concept een speciaal ontwikkelde Aral Blue lak met kristal effect, en verder zoals elk S-model aluminium spiegelkappen, vier uitlaatpijpen achteraan en Xenon koplampen met LED dagrijlichten.

De grootste luxe vinden we echter binnenin, waar het Exclusive Concept de passagiers verwent met allerlei lekkers. Zo wordt het stuur en de schakelpook in zwart Nappa leder met sneeuwwitte stiknaden afgewerkt, samen met de armsteun en het dashboard. Ook de sportstoelen baden in zwart Nappa leder en krijgen hetzelfde stiksel mee, in het midden van de stoel vinden we zelfs voor het eerst in een productiewagen geweven leder. De dakhemel werd met Alcantara bekleed en er is ook plaats voor een zonnedak. De inlegplaatjes in het interieur zijn verder in een natuurlijke askleur, terwijl de instaplijsten en een Audi Exclusive badge meekrijgen.

De productie van de Audi SQ5 TDI Exclusive Concept wordt beperkt tot 50 exemplaren, in Duitsland zou het model 92.000 euro moeten opbrengen, een flinke hap meer dan de 58.500 euro die een standaard SQ5 TDI kost. De exclusieve versie zal samen met het standaard exemplaar vanaf het eerste kwartaal van 2013 gelanceerd worden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...