Op waterstof: Nissan TeRRa Concept

Nissan TeRRa Concept
Nissan komt naar Parijs met een SUV concept op waterstof.

Op 27 september zal Nissan in Parijs de TeRRa Concept voorstellen: een SUV van 4.160 mm lang, 1.800 mm breed en 1.560 mm hoog die onder de motorkap een waterstofcel heeft. De TeRRa combineert Nissan’s Crossover knowhow (Juke & Qashqai) met de technologie die ze ontwikkelden voor de Leaf. Het resultaat is een SUV met nuluitstoot.

De voorwielen worden volgens hetzelfde principe als de Leaf aangedreven, maar ook in elk achterwiel zit een elektromotor verwerkt. De vierwielaangedreven TeRRa heeft verder onder de motorkap een waterstofcel met een capaciteit van 2,5 kW/L. Voorlopig blijft het een concept, maar Nissan is van plan auto’s op waterstof in massa te produceren eens je de brandstof wereldwijd kan tanken.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...