Officieel: Porsche Cayenne S Diesel

Porsche Cayenne S Diesel
Porsche lanceert haar meest vermogende dieselwagen ooit: de Cayenne S Diesel.

Een zescilinder Cayenne Diesel was er al, maar nu lanceert Porsche een extra krachtige zelfontbrander: de Cayenne S Diesel. Een 4.2-liter grote achtcilinder roetstoker produceert 382 pk en levert een hallucinant koppel van 850 Nm. Hiermee blinkt de SUV uit in zowel prestaties als efficiëntie: een sprint van 0-100 km/u in slechts 5,7 seconden, een topsnelheid van 252 km/u en een gemiddeld verbruik van ‘slechts’ 8,3 liter/100 kilometer. Bovendien is de Cayenne S Diesel de eerste SUV met een V8 diesel die een start/stop-systeem heeft.

Wie wil nu een Porsche Cayenne S Diesel? Volgens Porsche zijn dat mensen met een boot en een paardentrailer. Ook al tank je met deze wagen de verkeerde brandstof, Porsche beschrijft de V8 diesel als enorm soepel lopend en sportief klinkend. Andere weetjes zijn een trekvermogen van maximum 3,5 ton en het feit dat je hem kan uitrusten met een 100-liter tank. Daarmee zou je een 1.200 ‘spannende’ kilometers kunnen afleggen. Uiterlijk onderscheidt de Cayenne S Diesel zich met zijn zilveren remklauwen en zwarte vinnen aan de luchtinlaten vooraan. De wagen wordt gelanceerd vanaf januari 2013 en kost in Duitsland minstens 77.684 euro. De verpestende diesel-badges krijg je er gratis bij.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Porsche Cayenne S Diesel"

  1. CeeSsss 12-09-2012 om 23:51

    Eindelijk! Ik vroeg me 3 jaar geleden al af waarom ze de 4.2 TDI uit de A8 en Q7 niet in de Cayenne legden. Diesel past echt bij deze wagen, maar een “gewone” 3.0 TDI was te mager voor een Porsche.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...