Lichtgewicht Volkswagen Golf ‘Carbon GTI’ gepland

Volkswagen Golf VI GTI Badge
Volkswagen denkt eraan om van de Golf VII ook een lichtgewicht GTI-versie te lanceren.

Dat de nieuwe Volkswagen Golf 100 kg lichter is dan zijn voorganger, is één ding, voor de Golf GTI mogen er nog wel wat meer kilo’s af. Volkswagen zou van plan zijn om naast de standaard Golf GTI ook een ‘Carbon GTI’ te lanceren. Die laatste zou een eerbetoon moeten worden voor de eerste Golf GTI en zou dankzij het gebruik van aluminium en koolstofvezel 200 kg lichter zijn dan de huidige Golf GTI. Het gewicht zou zo op 1.125 kilogram komen, nog steeds zwaarder dan de 810 kg die de eerste Golf GTI woog, maar toch al een fikse verbetering ten opzichte van de laatste generaties.

Onder de motorkap van de ‘Carbon GTI’ zou dezelfde 225 pk sterke 2-liter turbobenzine te vinden zijn als in de Golf VII GTI, maar dankzij het lichtere koetswerk zouden de prestaties verbeteren, zo zou een sprint van 0 naar 100 km/u minder dan 6 seconden in beslag nemen. De productie van de ‘Carbon GTI’ zal worden gelimiteerd en naast de standaard Golf GTI op de markt worden gezet. Vermoedelijk maakt het model zijn intrede in 2014, het jaar waarin de Golf zijn veertigste verjaardag viert. Net als de toekomstige Golf GTI krijgt de ‘Carbon GTI’ een mechanisch differentieel, waardoor het rijgedrag van het nieuwste GTI’tje ongetwijfeld een bank vooruit gaat ten opzichte van zijn voorganger. (Via: AutoCar)

Volkswagen Golf VII GTI Impressie

Deel dit bericht:

1 reactie op "Lichtgewicht Volkswagen Golf ‘Carbon GTI’ gepland"

  1. chuwie 13-09-2012 om 1:43

    benieuwd hoe dat zou rijden!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...