Komt Volkswagen met Crossovers en Tiguan R?

Volkswagen Cross Coupé
Volkswagen zou aan enkele nieuwe crossovers en een Tiguan R werken.

Volkswagen denkt zijn SUV-gamma nog verder te kunnen uitbreiden, en had daarvoor ondermeer een Crossover op basis van de Polo in gedachten. Het model zou de techniek van de Skoda Yeti en Seat IBX gebruiken en op het MQB-A0 platform staan met optioneel vierwielaandrijving en een DSG automaat. Daarnaast denkt het merk tegen 2015 ook aan de introductie van een Up! Alltrack zonder vierwielaandrijving, gevolgd door een Golf en Touran Alltrack.

In 2014 wordt eerst echter de nieuwe generatie Tiguan onthuld, die voor zijn design beïnvloed zal worden door het Cross Coupé concept. Later volgt vermoedelijk ook een Coupé en R-variant. Die laatste zou onder de motorkap een 2-liter viercilinder TSI krijgen met 280 pk en 400 Nm koppel. In 2015 verschijnt ook de nieuwe Touareg op het toneel, die zal het MLBevo platform gebruiken dat ook voor Audi, Bentley, Porsche en Lamborghini wordt gebruikt. Dankzij dat nieuwe platform zal de Touareg 300 kg lichter zijn dan zijn voorganger, een flinke sprong voorwaarts. De Touareg zou zo voor het eerst ook met viercilinder verkocht kunnen worden, een 2-liter TDI met 225 pk en 500 Nm koppel zou daarom nu reeds in de pijplijn zitten. (Via: WCF)

Volkswagen Cross Coupe

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...