Gelekt: Peugeot Onyx Concept

Peugeot Onyx Concept
Peugeot komt naar Parijs met een heuse supercar.

Nog voor zijn onthulling lekken enkele foto’s van de Onyx Concept, een heuse verrassing waarmee Peugeot naar het autosalon van Parijs komt. Een supercar is niet meteen wat we verwachten van de Franse autobouwer en zeker niet in dit economisch klimaat, maar op eigen bodem willen de chauvinisten natuurlijk stralen.

De Onyx Concept heeft ietwat weg van een Lexus LFA, kreeg een zeer smalle en brede grille, LED-lichten en een duistere achterkant. Enkele koperkleurige accenten brengen contrast. Ook heeft het model een diffuser en carbon wielen, terwijl we ons binnenin meteen in een fighter jet wanen. Het interieurdesign is minimalistisch en oogt zeer high-tech, met een digitaal instrumentenpaneel, een carbon stuurwiel en een bij Audi afgekeken digitale achteruitkijkspiegel.

Het vermogen zou komen van een 1.6-liter THP met een vermogen dat opgewaardeerd werd tot 256 pk. Een elektromotor van 120 pk zorgt daarnaast voor nog extra kracht. De hybride kan met deze aandrijflijn niet enkel serieuze prestaties neerzetten, maar ook een gemiddeld verbruik van slechts 4 liter/100 km. Wij zijn benieuwd naar Peugeot’s plannen met dit concept. (Via: Carscoop)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...