SsangYong e-XIV Concept komt naar Parijs

SsangYong e-XIV Concept
SsangYong komt met een Electric, eXciting user Interface Vehicle

Van SsangYong verwachten we normaliter weinig spannende dingen, maar in Parijs komt de Koreaanse autobouwer alvast met een interessant concept. Na de XIV-2 Convertible Crossover in Genève, komt SsangYong immers naar Parijs met de e-XIV Concept: languit Electric eXciting user Interface Vehicle. Een hele boterham.

De Koreanen catalogeren de CUV (Crossover Utility Vehicle) als een elektrische B-segmenter met range-extender, een kleine benzinemotor laadt de batterijen dus op indien ze leeg zijn. Verder is de e-XIV 4.160 mm lang, 1.790 mm breed en 1.575 mm hoog. Met de wielbasis van 2.600 mm moet de beenruimte achterin best meevallen en een glazen dak zorgt voor een oase van licht. Toch slaagde SsangYong er ook nog in kleine zonnecellen op het dak te plaatsen, waarmee de functionele uitrusting deels van energie wordt voorzien.

Deel dit bericht:

1 reactie op "SsangYong e-XIV Concept komt naar Parijs"

  1. PJS 10-09-2012 om 20:41

    Spannend! 

Reageer

Reactie aan het plaatsen...