Jaguar bouwt vijf C-X75 prototypes

Jaguar C-X75 Concept
Jaguar is begonnen aan de bouw van vijf C-X75 prototypes waarmee de prestaties van de sportwagen zullen worden geëvalueerd.

Jaguar maakt zich op om in 2014 de Jaguar C-X75 te lanceren, als nieuwe supersportwagen voor het merk. Ondertussen bouwt het merk vijf prototypes om de prestaties te evalueren. Waar het conceptmodel over turbine motoren beschikte, zal het productiemodel vermoedelijk een 1.6-liter viercilinder krijgen met turbo- en supercharger, waarmee het vermogen in combinatie met twee elektrische motoren op 500 pk zal komen. Daarmee zal de C-X75 van 0 naar 100 km/u sprinten in amper 3 seconden, terwijl de CO2-uitstoot beneden de 100 g/km blijft.

Het motorblok zou naar verluidt erg hoogtoerig worden, met een begrenzer die pas rond 10.000 toeren per minuut ingrijpt. De elektrische aandrijflijn zou er daarnaast in slagen om tot 60 km zuiver elektrisch te rijden, en zonder hulp van de verbrandingsmotor moet een sprint van 0 naar 100 km/u in 6 seconden mogelijk zijn. Als alles goed gaat zal Jaguar de C-X75 in 2014 lanceren, de kostprijs wordt geschat rond het miljoen euro. (Via: WCF)

Jaguar C-X75 Concept

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...