Deze zomer zijn in Frankrijk 161.500 Belgen geflitst

Autoroute FR Flitspaal
Tussen 30 juni en 7 september begingen de Belgen in totaal 161.500 verkeersovertredingen in Frankrijk, en de boetes komen allemaal in de brievenbus terecht.

Sinds 30 juni geldt er een bilateraal akkoord tussen Frankrijk en België waardoor boetes voortaan worden uitgewisseld. Sinds de invoering van dat akkoord werden door Belgen reeds 161.500 verkeersovertredingen begaan in Frankrijk, daarvan werden reeds 141.500 boetes verstuurd naar België. De andere 20.000 boetes volgen nog, aangezien het enkele dagen tot weken kan duren alvorens ze in de brievenbus belanden.

Wie hoopt onderuit te komen, moet niet op veel mededogen rekenen bij de Franse politie. Zelfs wie 1 km/u boven de correctiemarge geflitst wordt mag een boete in de brievenbus verwachten. Enkel technische problemen kunnen een boete tegenhouden, tussen de 10 en 15% van de flitsfoto’s blijken niet bruikbaar, waardoor er geen boetes kunnen worden verstuurd. Foto’s die wazig zijn of foto’s van wagens die te dicht bij elkaar rijden, kunnen bijvoorbeeld niet worden gebruikt. Je boete niet betalen, heeft trouwens weinig zin. Aangezien dan een aanmaning verstuurd wordt, waarbij het te betalen bedrag dubbel zo hoog is. Wanneer de mensen dan nog weigeren te betalen, zullen ze vervolgd worden door de Belgische autoriteiten. (Via: HLN)

Radar Flitspaal Frankrijk Autoroute

Deel dit bericht:

2 reacties op "Deze zomer zijn in Frankrijk 161.500 Belgen geflitst"

  1. TDB 11-09-2012 om 12:56

    Ja 1 km/u is genoeg… 🙁

  2. brambo 12-09-2012 om 14:59

    klein detail: je kan enkel betalen met Visa of MasterCard… betalen per overschrijving is onmogelijk! De betalingswebsite is wel ontzettend gebruiksvriendelijk (zelfs in het nederlands!).

Reageer

Reactie aan het plaatsen...