Audi verkocht 14,9 procent meer in augustus

Audi A3 2012
Audi heeft er de beste maand augustus ooit op zitten, met wereldwijd 108.100 verkochte voertuigen.

Audi blijft het goed doen op de automarkt, het merk kan een verkoopstijging van 14,9% voorleggen voor de maand augustus en heeft er daarmee zijn beste maand augustus ooit opzitten. De teller voor dit jaar staat momenteel op 961.000 verkochte voertuigen, een stijging met 12,7% ten opzichte van vorig jaar. De groei wordt momenteel gestuwd door de grote vraag naar de Audi Q3 en A1 Sportback, daarnaast zwengelt de verkoop vooral in China (+24%) en de Verenigde Staten (+13%) aan. Maar ook in Europa doet Audi het goed, met in augustus een stijging van 8%.

Voor Europa is de lancering van de nieuwe Audi A3 een belangrijk wapenfeit, het model moet in het compacte premium segment voor flink wat verkopen zorgen. Ook de facelift van de Audi Q5 kan op behoorlijk wat bijval rekenen bij de Europese klanten. In totaal gingen dit jaar ondanks de moeilijke Europese automarkt 3,6% meer Audi’s over de toonbank, de teller staat momenteel reeds op 501.900 exemplaren. De grootste groei vinden we in Zwitserland (+62,5%), Turkije (+42,3%) en Oostenrijk (+15,4%), Italië deed het met een daling van 3,9% een stuk minder.

Audi A3 2012

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...