Zal Porsche het toekomstige Bentley platform ontwerpen?

Bentley Continental GT Speed
Volgens interne bronnen zal Porsche in de toekomst de nieuwe platformen van Bentley ontwerpen.

Nu Volkswagen ook Porsche in handen heeft, gaat het de kaarten intern wat herschudden. Voortaan zal de Bentley Continental dus geen Volkswagen Pheaton onderstel meer aangemeten krijgen, maar een platform van Porsche gaan gebruiken. De Duitse autobouwer zou momenteel zelfs al bezig zijn om het Panamera platform aan te passen naar de vereisten van Bentley. Intern staat dat platform bekend onder de naam MSB, het is zowel voor achterwiel- als voorwielaandrijving geschikt.

Over wanneer het nieuwe platform zijn intrede zal maken, is momenteel nog niets bekend. Volgens insiders wordt het ontwikkeld om ook twaalfcilinders te huisvesten. Hoewel de strenge milieuvereisten Bentley recent noopten tot de introductie van een nieuwe V8 Turbo, zou Volkswagen ook een nieuwe V12 aan het ontwikkelen zijn. Die nieuwe V12 zou de legendarische 6.75-liter grote Bentley V8 moeten vervangen, aangezien die verouderde achtcilinder te duur zou zijn om aan de EURO6 reglementering te voldoen.

Porsche-Panamera-S-Hybrid

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...