Officieel: Nieuwe Ford Mondeo Clipper

Ford Mondeo Clipper 2013
Ford onthulde gisteren de nieuwe Mondeo in Amsterdam, naast de Sedan toont het meteen ook de Clipper.

De Ford Mondeo Break of de Clipper in Ford’s terminologie, vult het Europese gamma van de Mondeo meteen aan. We zien een strak gelijnde Break, die proportioneel misschien wel nog net iets meer steek houdt dan de Sedan. Vertegenwoordigers kunnen alvast gaan uitkijken naar hun nieuwe leasebak, die ook met Ford’s 1-liter driecilinder EcoBoost motor met 125 pk zal worden geleverd. Geen nood echter voor dieselslurpend België, want Ford zal ook een reeks conventionele dieselmotoren voorzien.

Net als de nieuwe Mondeo Sedan, krijgt de Ford Mondeo Clipper allerlei technische vernieuwingen mee. Zo is er plaats voor het SYNC infotainment systeem, een panoramisch dak, opblaasbare gordels en adaptieve LED koplampen. De publieke onthulling is voor het autosalon van Parijs, begin volgend jaar moet het model bij de dealers te vinden zijn.

 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...