Nieuwe Ford Mondeo krijgt 1-liter EcoBoost

Ford Mondeo 2013
Ford heeft de nieuwe Mondeo onthuld, het model krijgt ondermeer de nieuwe 1-liter EcoBoost motor onder de motorkap.

De nieuwe Ford Mondeo werd gebouwd volgens de “One Ford” filosofie, het model lijkt dan ook sprekend op de Ford Fusion die in Amerika werd onthuld. Nieuw is wel dat de Europese Ford Mondeo een 1-liter driecilinder EcoBoost motor onder de motorkap krijgt met 125 pk en 170 Nm kopppel, het blokje moet de 1.6 benzine uit het gamma vervangen. Met de driecilinder onder de motorkap zou de Mondeo de properste auto in zijn klasse worden, met een CO2-uitstoot onder 130 gram/km.

De nieuwe Ford Mondeo zal onthuld worden op het autosalon van Parijs, dan krijgen we normaal ook alle details over het model mee. Want naast de EcoBoost motor, zal nog een wijd pakket aan benzine- en dieselmotoren beschikbaar zijn. Op technisch vlak krijgt de Mondeo trouwens een reeks vernieuwingen mee, met ondermeer LED koplampen, opblaasbare gordels en het SYNC infotainmentsysteem met Bluetooth en internet connectiviteit. De productie van de Ford Mondeo is trouwens voor de Ford fabriek in Genk, wat deze sedan deels ook een Belgische wagen maakt.

Ford Mondeo 2013

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...