Officieel: Mazda6 Sportbreak

Mazda6 Wagon 2013
Mazda zal op het autosalon van Parijs de Mazda6 Sportbreak voorstellen.

Het startsein voor de productie is ondertussen al achter de rug, maar de officiële informatie over de Mazda6 Break bleven de Japanners ons nog even schuldig. Vandaag onthult de autobouwer echter alle details over de nieuwe Mazda6 Break, een wagen die net als de Mazda6 Sedan qua looks echt wel hoge ogen gooit. Het model zal tegen eind dit jaar bij de dealers te vinden zijn en krijgt verschillende SKYACTIV motoren aangemeten. Zo is er plaats voor een SKYACTIV-D 2.2-liter clean diesel die aan de EURO6 normen voldoet of een 2-liter SKYACTIV-G benzine met 150 pk en 210 Nm koppel.

Op technisch vlak is de nieuwe Mazda6 Break gezegend met MacPherson veerpoten vooraan en een Multi-link layout achteraan, samen zorgen ze ten opzichte van de voorganger voor een 30% hogere torsiestijfheid. Daarnaast zal de Mazda6 Break ook uitgerust worden met het i-ELOOP remenergie recuperatie systeem. Meer details volgen ongetwijfeld op het autosalon van Parijs.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...