Hoge brandstofprijzen ontketenen prijzenoorlog

Nissan GT-R Tanken Brandstofprijzen
De hoge diesel- en benzineprijzen ontketenen een ware prijzenslag tussen de tankstations, bijna alle tankstations bieden momenteel fikse kortingen op de maximumprijs.

Die flinke kortingen zijn natuurlijk goed nieuws voor de consument, maar iets minder voor de staatskas. De maximumprijs voor benzine staat momenteel op 1,768 euro per liter, terwijl voor diesel maximaal 1,587 euro betaald wordt. Uit een analyse door de website brandstofprijzen.be blijkt echter dat meer dan de helft van de brandstoffen verkocht wordt met een korting tussen 10 en 16,6 eurocent per liter. “Er zijn meer kortingen dan vroeger en ook hogere kortingen”, zegt Omer Couckaerts van brandstofprijzen.be. “Vooral bij de volautomatische tankstations zijn de kortingen gestegen, daar tanken de mensen zelf en er is geen shop of zo. Omdat er daar kortingen kwamen, is een deel van de merken ook kortingen beginnen geven bij stations met een uitbater.”

Uit het onderzoek blijkt ook dat het vooral de grotere ketens zijn die kortingen geven. Voor kleine ketens of zelfstandige uitbaters is het niet altijd mogelijk om dezelfde kortingen aan te bieden, zij raken nu mogelijk klanten kwijt of riskeren in de problemen te komen. Voor de staatskas zijn de fikse kortingen ook niet meteen goed nieuws. Zo geven tankstations soms tot 80% van hun winstmarge weg en de inkomsten voor de fiscus dalen mee met de brandstofprijzen omdat de BTW door de korting op een lager bedrag berekend wordt. (Via: DeRedactie)

Roadtrip Nissan GT-R MY 2012

Deel dit bericht:

6 reacties op "Hoge brandstofprijzen ontketenen prijzenoorlog"

 1. ML 05-09-2012 om 9:54

  Ik denk dat Makro voor het moment de goedkoopste is in OVL: 1,621/L voor eurosuper. Iemand goedkoper? 

  • PJS 05-09-2012 om 10:05

   Bij Makro zou ik zelf nooit tanken.. 😉 Ik ken een goedkoop tankstation in Grembergen, Shell Express, momenteel 1,624 euro per liter voor Super 95 en 1,426 euro per liter voor diesel.

 2. PJS 05-09-2012 om 10:08

  Nog even opgezocht, in regio Gent zijn er twee stations die erg goedkoop zijn.

  Esso Express Wiedauwkaai en DATS24 allebei 1,621 euro/liter. Diesel is er 1,422 euro/liter.

  • ML 05-09-2012 om 10:31

   Duidelijke goeie concurrentie daar. Waarom nooit tanken bij Makro? Ik wist dat de dieselkwaliteit soms te betwijfelen valt. Er zouden soms waterpartikels inzitten die de injectoren verstoppen, oudere diesels en pompverstuiver TDI’s zouden er minder last van hebben dan common rails.. Benzine zou wel perfect ok zijn. 

   • PJS 05-09-2012 om 10:48

    Geen idee, eerst en vooral woon ik niet in de buurt en kom ik er zelden. En als ik er toch ben, tank ik er niet mede door de verhalen die de ronde doen. Waarschijnlijk allemaal urban legends, maar toch, als je voor dezelfde prijs bij Esso of Shell kan tanken, dan weet je het wel 😉

 3. ixtreme 05-09-2012 om 10:12

  DATS scheelt altijd wel een beetje! Meestal, ga ik dan daar wel tanken. In limburg zijn de prijzen ook significant lager dan andere provincies…

Reageer

Reactie aan het plaatsen...