Ford EcoBoost lapt Ring in 7 min 22 seconden

Formula Ford EcoBoost
Ford gaat naar de Nürburgring en maakt indruk met een EcoBoost-powered Formula Ford.

Deze morgen nog stelde Ford de nieuwe Fiesta voor, die onder de motorkap vanaf nu ook te bestellen is met 1.0-liter EcoBoost. In deze wagen straalt deze Engine of The Year door zijn zuinigheid, maar Ford bewijst in Duitsland op de fameuze Nordschleife dat deze kleine driecilinder ook ongelooflijk sportief kan zijn.

Ingenieurs legden de EcoBoost in een Formula Ford en krikten het vermogen op tot maar liefst 205 pk. Jawel, meer dan 200 pk uit een 1-liter blokje. Het prototype sprint ermee van 0-100 km/u in minder dan 4 seconden en haalt een topsnelheid van 255 km/u. We zeggen prototype, maar eigenlijk werd de wagen volledig omgevormd tot straatlegale sportwagen met spatborden, voor- en achterlichten, richtingaanwijzers en zelfs een claxon.

Nick Nandy deed dienst als testrijder en haalde een gemiddelde snelheid van 169 km/u over de Nordschleife, goed voor een tijd van amper 7 minuten en 22 seconden. Dat is sneller dan een Lamborghini Aventador, Ferrari Enzo, Pagani Zonda en tegelijk de 11de beste tijd op de Ring! Grootte doet er volgens Ford dus echt niet toe, al praat je vrouw misschien anders…

Deel dit bericht:

1 reactie op "Ford EcoBoost lapt Ring in 7 min 22 seconden"

  1. PJS 06-09-2012 om 9:29

    Zeer sterke prestatie van Ford!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...