Volkswagen Golf R krijgt 275 pk


De Volkswagen Golf R VII zou zich al volgend jaar in het gamma nestelen.

Het lijkt erop dat Volkswagen de volledige line-up van de zevende generatie Golf in een recordtijd na elkaar zal lanceren. De topper uit het gamma, de Golf R, werd al gespot tijdens testen in Duitsland. Reeds volgend jaar rond deze periode zou de wagen gelanceerd worden, meer dan een jaar vroeger dan de traditionele timing diceert. Onder de motorkap zou de ‘EA113’ 2.0-liter turbo vervangen worden door het nieuwere ‘EA888’ exemplaar.

De nieuwe 2.0-liter turbomotor, die bovendien ook in de komende Audi S3 dienst zal doen, krijgt Audi’s nieuwste kleppensysteem en de laatste generatie directe injectie. Hoewel niets bevestigd werd, hinten officiële bronnen bij Volkswagen naar een kleine vermogenstoename, hoogstwaarschijnlijk van 265 pk tot 275 pk. Dat vermogen wordt nog steeds overgedragen op de vier wielen via een manuele zesbak of een optionele zeventraps DSG-transmissie. (Via: Autocar)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...