Officieel: Citroen DS3 Cabrio + Video

Citroen DS3 Cabrio 2013
Citroën heeft alle details over de DS3 Cabrio vrijgegeven, het model zal op het autosalon van Parijs worden onthuld.

Citroën breidt het DS-gamma uit met een nieuwe variant voor de DS3: de DS3 Cabrio. Het model zal de concurrentie moeten aangaan met de Fiat 500C en krijgt daartoe een gelijkaardige dakstructuur mee. Concreet werd het harde dak vervangen door een stoffen exemplaar, dat geheel naar achter toe kan opengeschoven worden terwijl de koetswerkstijlen steeds in positie blijven. De keuze voor zo’n schuifdak heeft natuurlijk zijn voordelen, zo zijn de kosten lager voor Citroën, heb je minder verlies aan ruimte, blijft de koetswerkstijfheid gegarandeerd en wordt de gewichtstoename beperkt tot 25 kg.

Het dak kan  in 16 seconden tot een snelheid van 120 km/u elektronisch geopend of gesloten worden. Ook uniek is de mogelijkheid om verschillende patronen of kleuren te kiezen voor het stoffen dak van de DS3 Cabrio, zo is er zwart, blauw en de keuze voor het DS-patroon. Ten opzichte van de Fiat 500C is de DS3 Cabrio natuurlijk een stuk ruimer, volgens Citroën is het zelfs de enige vijfzitter in zijn categorie en is ook de kofferruimte met 245 liter de grootste in zijn categorie. Twee grote pluspunten dus voor de DS3 Cabrio. Op motorisch vlak is momenteel nog niet zoveel bekend, behalve dat een e-HDI met een CO2-uitstoot van amper 99 gram/km leverbaar zal zijn. Daarnaast verwachten we het motorgamma dat we reeds kennen van de standaard DS3. De DS3 Cabrio zal vanaf begin 2013 bij de dealers staan.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...