Lapo Elkann brengt Ferrari Tailor Made

Ferrari Tailor Made
“Mensen zijn uitgekeken op massaluxe”, als Lapo Elkann zich ergens mee moeit, dan kan je er donder op zeggen dat het raak is.

Er beweegt wat in de luxewereld, want waar vroeger doorsnee Rolexen, Phantoms en Enzo’s werden verkocht is dat de laatste tijd minder en minder de standaard. De rijksten ter aarde willen niet langer gezien worden met een standaard exemplaar van een luxeproduct. Nee, ze willen een volledig op maat gemaakt product kopen, dat helemaal aansluit bij hun vaak extravagante wensen. En dat heeft Lapo Elkann helemaal begrepen.

Elkann kent natuurlijk als geen ander de klanten die Ferrari’s kopen, hij is namelijk zelf de geknipte consument voor het merk. Excentriek, rijker dan de zee diep en niet bang om af en toe eens wat regels te breken. Als Agnelli erfgenaam geniet hij daarnaast een heldenstatus binnen het FIAT-imperium, waardoor hij laatst de opdracht kreeg om Ferrari’s Tailor-Made programma mee op sleeptouw te nemen. “Op maat gemaakt en uniek wordt steeds belangrijker. Niet alleen als je het hebt over auto’s, maar ook bij vliegtuigen, boten, horloges, brillen, maatkleding. Mensen willen dingen die zijn afgestemd op hun smaak en hun levensstijl.”

Ferrari’s Tailor-Made programma gaat dan ook veel verder dan wat we van een doorsnee merk gewoon zijn. In principe is alles mogelijk, het kleinste detail kan specifiek naar wens gekozen worden, en als je binnen het modelgamma van Ferrari niet je ding kan vinden, dan bouwt het merk wel een one-off. Elkann geeft met zijn persoonlijke Ferrari collectie trouwens het goede voorbeeld, met een 458 Italia in militaire camouflagekleuren, een interieur in jeans-stof en een exemplaar in een matte lak. Op de website van Ferrari Tailor-Made staan nog meer van deze gekke combinaties, opgedeeld in een Classica, Scuderia en Inedita lijn. Wie dus nog wat inspiratie zoekt voor zijn unieke Ferrari, neemt maar beter even een kijkje. (Via: TopGear)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...