Gumpert sluit voorlopig de boeken


De Duitse sportwagenfabrikant Gumpert ziet zich genoodzaakt haar activiteiten te staken.

De in Altenburg (Duitsland) gevestigde sportwagenfabrikant Gumpert, vooral bekend vanwege de Apollo, ziet zich genoodzaakt voorlopig de boeken te sluiten. Het niche-merk richtte zich de laatste tijd vooral op China, maar kon de verkoopsprognoses daar helaas niet waarmaken.

Na een eerste inspectie van de fabriek en gesprekken met de 30 werknemers van het kleine bedrijf ziet de toekomst er gelukkig nog niet volledig zwartkleurig uit. Gumpert ziet zich vooral genoodzaakt de Europese markt te reactiveren en zal deze week nog gesprekken aanvangen met nieuwe potentiële investeerders.

Gumpert werd 8 jaar geleden opgericht door Roland Gumpert, doorwinterd Audi manager. Met de Apollo creëerde hij een sportwagen voor de straat die tot op vandaag heerst over de Nürburgring. In Genève stelde Gumpert nog de Apollo Enraged en Apollo R voor, beiden volbloed sportwagens.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Gumpert sluit voorlopig de boeken"

  1. PJS 31-08-2012 om 15:48

    Jammer, maar vraag me inderdaad af hoeveel er van verkocht werden. Prestaties waren er wel, maar de looks waren niet helemaal van deze tijd..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...