Volvo V40 krijgt 5 sterren van NCAP


Volvo en veiligheid, het zijn twee begrippen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Die vijf sterren van NCAP hoeven dus niet te verbazen.

Bij Volvo zelf zijn ze trots op het resultaat dat hun nieuwe model neerzet tijdens de crashtest die Euro NCAP uitvoert. De verantwoordelijke voor de veiligheid van voertuigen bij Volvo, Thomas Broberg, zegt dat deze erkenning een mooie stap is richting ongevallenvrij verkeer, een doelstelling die Volvo in 2020 wil bereiken.

De Volvo V40 zet het beste resultaat ooit neer inzake bescherming van volwassenen en scoort maar liefst 98%! Op gebied van veiligheidsgadgets scoort Volvo met haar waaier aan instrumenten ook hoge punten. De V40 zou zelfstandig moeten kunnen remmen voor onoplettende voetgangers die bijvoorbeeld blind oversteken. Mocht het toch verkeerd lopen, kunnen die voetgangers landen op de voetgangersairbag die zich onder de motorkap opent.

Volvo V40

Volvo V40

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...