Renault Clio krijgt vijf sterren van NCAP


Euro NCAP geeft de nieuwe Renault Clio vijf sterren. De globale score van Renault’s nieuwste bedraagt 85%.

De Renault Clio III was de eerste in zijn klasse om vijf sterren van Euro NCAP binnen te halen. De nieuwste generatie Clio doet dat truukje over en gaat zelfs nog iets verder. De nieuwe architectuur van de Clio werd ontworpen met veiligheid in het achterhoofd en de resultaten op de crashtest zijn ernaar.

Binnenin wordt de Clio voorzien van 2 airbags en gordelspanners die volwassenen optimaal moeten beschermen tijdens een crash. Bij een zijdelingse crash zijn er sensoren die in een fractie van een seconde waarnemen hoe zwaar de crash in kwestie is en vervolgens de hoofdairbags op een gepaste manier uitvouwen. In zijn segment biedt de Clio met een score van 43/49 de beste bescherming voor inzittende kinderen.

Renault Clio 2012 IV nieuwe

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...