Officieel: Mazda6

Mazda6 Sedan 2013
Mazda heeft in Moskou officieel de nieuwe Mazda6 voorgesteld.

Zijn komst was langverwacht, maar nu heeft Mazda zoals aangekondigd in Moskou eindelijk de productieversie van de nieuwe Mazda6 voorgesteld. Het design van de wagen werd sterk beïnvloed door de Takeri Concept en kenmerkt zich door de sierlijke grille en in de koplampen ingebouwde LED-stroken. De nieuwe Mazda6 heeft iets bredere wielkasten en een sportieve aflopende daklijn.

Binnenin ging de kwaliteitsindruk sterk omhoog door het gebruik van materialen van een hogere kwaliteit en eveneens een moderner design. Harde plastics maakten plaats voor zachte materialen, metalen accenten en een 3.5-inch display in het instrumentenpaneel. Dankzij de tot 2.830 mm toegenomen wielbasis is er voor de achterste passagiers ook een stuk meer beenruimte.

In Rusland zal Mazda de wagen lanceren met twee benzinemotoren: de SKYACTIV-G 2.0-liter met 150 pk en 210 Nm naast de SKYACTIV-G 2.5-liter met 192 pk en 256 Nm. Beide motoren beschikken over een start/stop-systeem en de laatstgenoemde eveneens over het nieuwe i-ELOOP regeneratief remsysteem.

Onderhuids ging de Mazda6 er tot slot sterk op vooruit, het koetswerk werd een stuk lichter en tot 30 procent stijver. De remmen werden opgewaardeerd en de stuurbekrachtiging is voortaan elektronisch bekrachtigd. Later dit jaar zou de Mazda6 in de showrooms komen te staan, al werd niet gemeld over welke markt dat precies gaat. Hoe dan ook, de Mazda6 wordt duidelijk een van de mooiste sedans in zijn klasse. De concurrentie mag klappen verwachten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...