Belg wint Gran Turismo Academy


Wolfgang Reip wint als eerste Belg de Nissan GT-Academy en gaat daarmee een spannende carrière tegemoet.

Begin mei kondigden we nog de Nissan GT-Academy 2012 aan, een veelgeprezen racecompetitie met als hoofdprijs een intensief trainingsprogramma. De kwalificaties gebeurden van thuis uit via de racesimulator Gran Turismo op de Sony Playstation en bestonden uit 8 verschillende onderdelen. Ook Belgen mochten dit jaar deelnemen.

De twintig snelste tijden uit de volledige BeNeLux mochten vervolgens deelnemen aan een nationale finale te Zolder, waarvan onderaan een kleine samenvattende video te zien is. Het bleef hier echter niet bij gamen, ook fysieke tests behoorden tot de selectieproeven en wie als beste uit de voorselecties kwam, mocht ook reeds plaatsnemen achter het stuur van een Nissan 370Z.

Voor de winnaars van de nationale finale werd het meteen menens. Zij mochten doortrekken naar Silverstone, waar Nissan zoals vorige jaren een keihard boot camp had georganiseerd. De deelnemers werden onderworpen aan fysieke proeven, mediaproeven, racen met karts, touring wagens, maar ook met single seaters. Verscheidene eliminaties volgden dag na dag. Gelukkig voor hen hadden ze niemand minder dan Bas Leinders als mentale coach.

Alles werd uiteindelijk beslist in een finale ronde, waarin een race werd gehouden met 370Z’s op het circuit van Silverstone, net voor de kwalificaties van de 6-uren race uit het World Endurance Championship. Racecommentaar over de GT Academy Race werd zelfs verzorgd door Radio Le Mans! Wolfgang Reip, geboren en getogen te La Hulpe, mocht zich na een start van pole positie als verdiende winnaar bekronen. Hij eindigde voor Andrea Cosaro, Rolf Ueltschi, Sebastien Bertrand, Des Foley en Hugo Gonçalves.

Na twee uur discussiëren kwam de jury, waaronder Johnny Herbert, tot een finale conclusie. Wolfgang Reip won de Nissan GT Academy 2012, waarmee voor hem een intensieve voorbereiding start voor een deelname aan de 24-uren van Dubai. Daarmee treedt hij in de voetstappen van Lucas Ordoñez, die er ondertussen reeds een hele race-carrière opzitten heeft en het nog steeds uitstekend doet. We wensen Wolfgang alle succes toe! Dromen kunnen werkelijkheid worden, zoveel is zeker!

Finale BeNeLux te Zolder

Eerste dagen op Silverstone

De overige video’s kunnen jullie vinden op het Youtube-kanaal van GTAcademyEurope

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...