Gespot: Bugatti Veyron Grand Sport L’Or Blanc

Gespot Bugatti Veyron Grand Sport L\'Or Blanc
Met een Bugatti Veyron heb je al het summum van de autowereld in handen, maar een one-off special edition maakt het feest nog meer compleet!

De verkoop van de Veyron Grand Sport loopt minder goed dan verwacht, vandaar dat Bugatti meermaals met een Special Edition voor de dag komt. Zo blijft de ultieme roadster toch in de aandacht en kan hij de twijfelende Arabier misschien toch wel overtuigen. Met een basisprijs van 1,7 miljoen euro zonder belastingen is deze wagen enkel weggelegd voor de echte rijken op aarde, maar dat is voor Bugatti nooit een probleem geweest.

De Veyron L’Or Blanc is een unieke wagen die de wereld rondging op diverse autobeurzen en evenementen. Naast de bekende W16 motor met 1.001pk is de porseleinen beschildering het meest opvallend. De wagen behoudt zijn originele koetswerkstructuur, maar de Bugatti logo’s voor- en achteraan zijn volledig uit porselein vervaardigd. Om deze unieke versie te kunnen brengen, werd er beroep gedaan op de Duitse vrienden van de Königliche Porzellan-Manufaktur. Die hebben dé wereldwijde reputatie op gebied van porseleinwerk en zagen een samenwerking met een van de meest gerenommeerde autobedrijven ter wereld zeker zitten.

Na voldoende research werden de blauwe lijnen er handmatig opgeschilderd en kreeg het interieur een porseleinen update. Met de grootste precisie werden er ter volledig nog enkele details toegevoegd met een pen, hier kan je een videosamenvatting zien hoe de productie verliep. Het stond toen al vast dat de toekomstige eigenaar met deze wagen de aandacht meer dan ooit naar zich zou toetrekken.

De gelukkige eigenaar werd gevonden in de Verenigde Arabische Emiraten en betaalde zonder problemen. Hij had er overigens geen enkele probleem mee dat Bugatti de wagen eerst nog gebruikte als showcase over de hele wereld. We gaan er vanuit dat hij nog andere wagens heeft om zich van thuis naar het werk te verplaatsen. In vergelijking met verstokte verzamelaars zijn de Arabieren geen fan van weggestoken verzamelkelders en trekken er dan ook gewoon op uit met hun supersportwagens, zelfs bij voorkeur in Europa.

Zo is deze unieke Veyron meer dan eens in Londen gespot bij het exclusieve Dorchester hotel, maar ook in Parijs, Cannes, Monaco en Frankfurt werd hij deze zomer gespot. Mooi van de eigenaar dat hij de wereld hiermee de kans geeft om de wagen in levende lijve tegen te komen. Het plaatje wordt nog gekker als de Agera R op de achtergrond verschijnt, maar zo gaat dat nu eenmaal vandaag de dag in Londen. Er verschijnen daar zoveel supersportwagens in het straatbeeld dat Londen zonder twijfel de officiële spotstad van deze zomer genoemd kan worden.

Spotterseer gaat naar Ghent Photography voor deze unieke spot!

Gespot Bugatti Veyron Grand Sport L\'Or Blanc

Zelf ook iets gespot? Uploaden die handel

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...