Verkeerscentrum faalt keihard


Dinsdag liet het Vlaams Verkeerscentrum vele chauffeurs nietsvermoedend in een file-val rijden.

In het midden van de nacht een uur aanschuiven, er zijn beslist leukere dingen die je kan doen wanneer het donker wordt. Toch waren vele weggebruikers er dinsdag het slachtoffer van, toen de installaties van het Vlaams Verkeerscentrum die de reistijd meten op de E40 het lieten afweten. Pas toen VRT-nieuwsanker Jan Becaus zelf in de file stond en hen op de hoogte bracht, werd het nieuws bekend. De man noemde het voorval zeer klungelachtig, enkel mogelijk in België. We kunnen hem niet tegenspreken.

De file was in totaal zo’n 2 kilometer lang, iedereen moest immers wegens werkzaamheden op één rijstrook invoegen. Gezien voorsorteren onmogelijk was en er geen signalisatie was, werd de situatie alleen maar bemoeilijkt. Nu en dan werd de snelweg zelfs volledig afgesloten. Gezien de installaties die de reistijd meten niet werken bij volledig stilstaand verkeer, stonden deze wagens volgens de computer gewoon ‘geparkeerd’. Een wachttijd van meer dan een uur was het gevolg. Hopelijk gaat er dankzij het voorval een belletje rinkelen. (Via: deStandaard)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...