Komt Audi in 2015 met een Quattro Coupe?

Audi Quattro Concept
Audi bereidt zich voor op de lancering van de revival van de legendarische Quattro uit de jaren ’80.

De iconische Ur-Quattro uit de jaren ’80, het is een model dat symbool staat voor alles wat Audi het laatste decennium heeft gedaan. Vorsprung durch Technik, door ondermeer Quattro vierwielaandrijving te gebruiken op topmodellen en zo, zonder achterwielaandrijving in het gamma, er toch in te slagen om een echte premium speler te worden. Het merk beseft maar al te goed dat het haar Ur-Quattro moet eren, en dat plant het ook te doen door een revival te lanceren ter ere van zijn 35ste verjaardag.

De revival van de Audi Quattro wordt intern omschreven als ‘Project Q35’, wat verwijst naar de 35ste verjaardag van het model dat in 2015 zal plaatsvinden. De lancering van de nieuwe Quattro mogen we dan ook in dat jaar verwachten. Volgens de laatste bronnen krijgt de Quattro revival net als zijn voorganger een vijfcilinder onder de motorkap, mét supercharger. De sprint van 0 naar 100 km/u zou zo voorbij moeten zijn in iets meer dan 4 seconden, de topsnelheid wordt begrensd op 250 km/u. Het prototype dat momenteel gebruik wordt zou volgens een bron 300 kg lichter zijn dan de RS5, maar het uiteindelijke productiemodel zou zelfs nog lichter worden, met 1.300 kg als ultiem doel. (Via: LeftLane)

Audi Quattro Concept

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...