Eerste Details: BMW M3 2013

BMW M3 F80 2014
De eerste details over de nieuwe generatie BMW M3 komen aan de oppervlakte.

De lancering van de nieuwe generatie BMW M3 wordt volgend jaar op het autosalon van Genève verwacht, BMW heeft dus nog zes maanden om de laatste hand te leggen aan haar iconische sportsedan. De nieuwe M3 (F80) zou het eerste M-model worden om de nieuw ontwikkelde zes-in-lijn turbo onder de motorkap te krijgen. Dat blok zou een flink aangepaste versie zijn van de N55 uit de 640i, en krijgt volgens de laatste geruchten 450 pk en 650 Nm koppel. Opvallend is daarnaast de keuze van BMW om voortaan enkel een automaat met dubbele koppeling te leveren voor de M3, een handbak zal dus ook niet meer op de optielijsten staan, zonde.

Ook nieuw is de keuze van BMW om een elektro-mechanische stuurinrichting te installeren in de M3, het elektronisch M differentieel blijft gelukkig wel trouw op post. Verder zou de nieuwe M3 de adaptieve demping van de M5 en M6 krijgen, waarmee de ophanging in drie standen kan worden ingesteld. Het stalen chassis  van de huidige M3 (E92) zou de oversteek maken naar de nieuwe generatie, maar dankzij het intensief gebruik van aluminium voor de deuren en de motorkap zou de nieuwe M3 toch flink wat kilo’s lichter zijn. Benieuwd dus naar het resultaat. (Foto’s: F30Post)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...