Facelift: Land Rover Freelander 2013

Land Rover Freelander 2013
Land Rover heeft de Freelander een facelift gegeven, het model krijgt meer luxe en een opgewaardeerde uitrusting.

De Land Rover Freelander was ondertussen al weer vijf jaar op de markt, tijd dus voor een tweede kleine facelift. Het model zal volgende week op het autosalon van Moskou worden onthuld, en krijgt een vernieuwd interieur, een grotere uitrusting en enkele kleine aanpassingen aan het exterieur. Zo werden aan de buitenkant zowel de voor- als achterlichten met nieuwe Xenon LED-technologie uitgerust, waardoor de nieuwe koplampen anders ogen. De grille en de mistlampen worden daarnaast afgewerkt in een lichter chroom, terwijl ook drie nieuwe kleuren beschikbaar zijn in het gamma: Aintree Green, Havana en Mauritius Blue.

Binnenin vinden we een volledig vernieuwde middenconsole, die er vooral een stuk minder rommelig uitziet dan de vorige generatie. Het geheel oogt een stuk luxueuzer dan voorheen, verder werd het Terrain Response systeem vervangen door knopjes naast de schakelpook en werd de manuele handrem vervangen door een elektronisch exemplaar. Het nieuwe 5″ grote scherm valt centraal ook meteen op, het herbergt de bediening van ondermeer audio en navigatie. Nieuwe technologieën zoals een achteruitrijcamera, keyless start en een premium Meridian audiosysteem maken hun overstap van de hoger gepositioneerde Land Rover modellen.

De nieuwe Land Rover Freelander krijgt er met de facelift ook twee nieuwe uitvoeringsniveaus bij. De instapper wordt de ‘S’, die met stoffen stoelen komt, gevolgd door de ‘GS’ die lederen stoelen meekrijgt. De ‘XS’ krijgt dan weer standaard het 380W Meridian audiosysteem, terwijl de Dynamic modellen een body kit met 19″ tienspaaks velgen krijgen. Wie meer luxe wil kan kiezen tussen de HSE en HSE Lux, met ondermeer een panoramisch dak en 825W Meridian audio. Onder de motorkap vinden we geen veranderingen, je kan kiezen tussen een 150 pk sterke TD4, een 190 pk sterke SD4 of een voorwielaangedreven 150 pk sterke eD4. De verkoop van de nieuwe Freelander start in oktober.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...