Bugatti Galibier krijgt meer dan 1.000 pk

Bugatti Galibier 16C Concept
Bugatti maakt zich op om de Galibier te lanceren, de eerste details komen reeds aan de oppervlakte.

In een interview met Car & Driver liet Bugatti CEO Wolfgang Dürheimer alvast de eerste details los over de toekomstige Galibier. De vierdeurs Sedan zou vermoedelijk nog voor de opvolger van de Veyron gelanceerd worden. De Galibier wordt voorgesteld als zijnde sneller dan alles op de markt, met ondermeer een topsnelheid van meer dan 378 km/u.

Onder de motorkap komt volgens Dürheimer meer dan 1.000 pk, volgens verschillende geruchten zou het totaal aantal paarden op 1.400 pk uitkomen. De specificaties en het design van de Galibier zijn echter nog niet definitief, dus is het nog wat gissen hoe het uiteindelijke productiemodel eruit zal zien. De CEO heeft echter wel als hint dat innovatieve ideeën gebruikt zullen worden die nooit eerder in de autoindustrie werden gebruikt.

Bugatti Galibier 16C Concept

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...