BMW werkt aan Z4 M35i Performance

BMW Z4 sDrive35is
BMW legt de laatste hand aan een facelift voor de BMW Z4 die volgend jaar onthuld zal worden, ook een M Performance model maakt zijn opwachting.

De BMW Z4 Facelift wordt volgend jaar in januari op het autosalon van Detroit verwacht, waarna het model vanaf april bij de dealers zou moeten staan. De nieuwe generatie krijgt enkele kleine aanpassingen voor het exterieur en interieur, belangrijker is echter de komst van een nieuw M Performance model voor de Z4. Het merk wil namelijk graag de concurrentie aangaan met de Audi TT RS, Mercedes SLK55 AMG en Porsche Boxster S, maar heeft daar momenteel niet het juiste materiaal voor in het gamma.

De krachtigste BMW Z4 is momenteel de sDrive35is, maar die zou binnenkort vervangen worden door een nieuwe Z4 M35i Performance. Dat model krijgt net als de sDrive35is en de M135i een 3-liter zes-in-lijn onder de motorkap, maar zou een aangepast uitlaatsysteem aangemeten krijgen. Of het model meer vermogen krijgt dan de 340 pk en 450 Nm in de sDrive35is is echter nog niet bekend. De M Performance Z4 krijgt echter wel zeker een aangepast chassis met stijvere veerpoten, een aangepaste demping en een betere sturing. Ook op visueel vlak zou het model zich onderscheiden dankzij allerlei sportieve accenten. (Via: AutoCar)

Lees hier onze rijtest met de BMW Z4 sDrive35is

Rijtest BMW Z4 sDrive35is

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...