Alle details: Bentley Continental GT Speed

Bentley Continental GT Speed 2013
Bentley brengt alle details over de nieuwe Bentley Continental GT Speed naar buiten, inclusief prijzen.

Volgende week zal Bentley de nieuwe Continental GT Speed voorstellen op het autosalon van Moskou. De snelste Bentley ooit krijgt een 6-liter twin-turbo W12 met 625 pk en 800 Nm koppel, daarmee heeft hij 50 pk en 100 Nm meer dan een standaard Continental GT. Het vermogen wordt via een nieuwe achttraps ZF automaat naar de vier wielen gestuurd, een sprint van 0 naar 100 km/u is zo voorbij in 4,2 seconden, de topsnelheid bedraagt 330 km/u. De Bentley ingenieurs hebben daarnaast ook gesleuteld aan de efficiëntie van hun model, de nieuwe generatie GT Speed zou zo maar even 12% zuiniger zijn dan zijn voorganger. Vergis je echter niet, met gemiddeld 14,5 liter/100 km blijft een grote dorst gegarandeerd.

Maar er is meer, in ware Bentley Speed traditie wordt het chassis aangepast met nieuwe veerpoten, anti-roll bars en een 10 mm lagere rijhoogte. Daarnaast werd ook het elektronisch gecontroleerde onderstel beter afgesteld, samen met de stuurinrichting. Het vierwielaandrijvingssysteem werd opgezet in een 40:60 verhouding, met een duidelijke voorkeur dus voor de achterwielen. Dankzij de vierwielaandrijving garandeert Bentley dat de GT Speed zelfs in winterse omstandigheden zijn vermogen op de weg kan afzetten. De Bentley Continental GT Speed zal in België verkocht worden vanaf 212.158,98 euro inclusief BTW, daarmee is hij een kleine 20.000 euro duurder dan een standaard Continental GT W12.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...