Alcoholslot nog steeds niet ingevoerd

alcoholslot
Twee jaar na de wettelijke goedkeuring van het alcoholslot rijdt nog steeds niemand ermee rond.

Wij Belgen zijn goed in de administratieve rompslomp, zoveel is zeker. Het is bijna twee jaar geleden dat er een wettelijke goedkeuring kwam voor het alcoholslot, maar toch rijdt niemand daar vandaag de dag al mee rond. Er werden al verscheidene veroordelingen uitgesproken, maar de installateur wacht nog steeds op de officiële goedkeuring.

Hoewel de wet reeds sinds oktober 2010 van kracht is, kreeg producent Dräger pas op 4 oktober 2011 een modelgoedkeuring van de FOD Economie. Enkel Krautli NV diende zich vervolgens aan als installateur, maar ook dat bedrijf moet nog een goedkeuring krijgen van de overheidsdienst. Sales manager Eddy Roozeleer zegt al enkele maanden klaar te zijn, maar wacht nog steeds op de handtekening van staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet (CDH).

Volgens de woordvoerder van de FOD Mobiliteit, Thomas De Spiegelaere, heeft het dossier nergens liggen rusten. De procedure wordt naar zijn zeggen gewoon grondig gevoerd omdat men zeker wil zijn over de betrouwbaarheid en de correcte werkwijze van de installateur. De FOD Economie moest immers ook lange tijd wachten op de kandidaturen van installateurs en dat heeft de procedure wat doen aanslepen.

Het is moeilijk te zeggen wanneer de eerste alcoholsloten daadwerkelijk geïnstalleerd zullen worden, maar volgens De Spiegelaere zal het dossier wellicht binnen enkele weken of maanden rond zijn. Er moet nog een Koninklijk Besluit komen, en dat moet in het Staatsblad verschijnen. Ook de veroordelingen die de politierechters uitspreken, spelen een rol. In Nederland is het allemaal niet zo moeilijk, daar werden sinds december 2011 reeds 2.985 veroordelingen uitgesproken. (Via: deStandaard)

Melchior Wathelet

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...