Hoe Lamborghini haar vijftigste verjaardag viert…

Lamborghini_50_years
Lamborghini viert volgend jaar haar vijftigste verjaardag en zal dat doen met gepaste sier en vertoon.

Het begon allemaal vijftig jaar geleden met een ontevreden klant van Enzo Ferrari. Ferrucio Lamborghini, toen bouwer van landbouwvoertuigen, kocht zichzelf een Ferrari. Het ding moest teveel naar de garage en werkte niet naar behoren. Ferrucio ging zijn beklag doen bij Enzo Ferrari maar werd daar de deur gewezen. Hij keerde terug naar zijn werkplaats en liet zijn ingenieurs een sportwagen bouwen. Met succes, de eerste Lamborghini, de 350 GTV, was in alle opzichten superieur aan Ferrari in die tijd.

Nu, 50 jaar later, is het tijd voor Lamborghini om een halve eeuw supercars te vieren. En dat doet het niet alleen met het bouwen van een speciaal model ter ere van de vijftigste verjaardag, maar ook met een SUV en een grote rondrit met allerlei lekkers. Het toppunt van het feest moet plaatsvinden in de week van 7 mei, dezelfde week waarin Automobili Lamborghini 50 jaar geleden voet zette in Sant’Agata, Bolognese. Wie alle festiviteiten van Lamborghini wil volgen, kan dat op de website Lamborghini50.com onder het motto ‘One hundred years of innovation in half the time’.

Lamborghini Aventador

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...