Fisker roept alle Karma’s terug wegens brandgevaar

Fisker Karma
Fisker heeft aangekondigd dat het alle Karma’s zal terugroepen na een brand met een Karma tien dagen geleden.

Vorige week ontbrandde een Fisker Karma uit het niets op een parking, een vreemd voorval dat meteen door Fisker werd onderzocht. Het merk laat nu weten dat het de oorzaak van de brand gevonden heeft, een defecte koelventilator zou de schuldige zijn. Het element raakte oververhit en ontbrandde uiteindelijk, met de gekende gevolgen als resultaat.

Ten gevolge van de feiten zal Fisker nu alle Karma modellen terugroepen, dealers zullen daarbij de koelventilator vervangen en voor de veiligheid een extra zekering toevoegen aan het systeem. Het merk benadrukt nogmaals dat de brand niet veroorzaakt werd door de batterijen, de motor of het uitlaatsysteem. Rudy Burger, de eigenaar van de uitgebrande Karma, blijft trouwens positief. Hij is volgens Fisker onder de indruk van de snelle respons van het merk, en blijft het merk steunen.

Fisker vuur fire

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...