Michelin leverde alle banden tijdens 24u Spa

Michelin 24u Spa Francorchamps
De 24 uur van Spa-Francorchamps kon dit jaar op Michelin rekenen als bandenleverancier, het merk leverde de banden voor alle 66 deelnemers.

Michelin kwam in totaal met maar liefst 27 vrachtwagens afgezakt naar Spa-Francorchamps, het merk stond dit jaar dan ook voor een helse taak: alle teams van Michelin-banden voorzien. Op Le Mans was het merk bijvoorbeeld maar met 12 vrachtwagens aanwezig, wat het geheel toch wel in zijn perspectief plaatst.

Het merk stockeerde om aan de behoeften van alle teams te voldoen ter plaatse ongeveer 10.000 banden, waaronder 6.500 slicks en 3.500 regenbanden. En die teams waren niet van de minste, alle grote merken waren aanwezig met hun high-performance sport-auto’s, gaande van Ferrari, Porsche en Aston Martin tot BMW, Audi, Lamborghini, McLaren en Jaguar.

Dat de winnaar van de 24 uur van Spa-Francorchamps dus op Michelin banden zou rijden was dus reeds op voorhand bezegeld, uiteindelijk zegevierde de Audi R8 LMS Ultra van het Team Phoenix. Het is zo de derde overwinning voor Michelin in een langeafstandsrace in 2012, eerder won Audi namelijk ook al de 24 uur van Le Mans en de 24 uur van de Nürburgring op Michelin-banden. Zelf ook een geschikte Michelin-band voor uw wagen vinden? Klik dan snel door naar de website van Michelin.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...