Geflitste Nederlanders gaan vrijuit


Duizenden boetes voor Nederlanders worden sinds het begin van 2012 niet meer geïnd.

Wanneer wij Belgen geflitst worden door een van de bijna 2.000 flitspalen in ons land of door enkele mobiele smurfen, hoeven we niet langer dan twee weken te wachten tot de boete in onze brievenbus belandt. Nederlanders daarentegen krijgen sinds het begin van 2012 na een verkeersovertreding in België geen onaangename verrassingen meer in die van hen.

De reden die onze politie daarvoor aanhaalt, is dat het te veel moeite kost om de kentekengegevens op te vragen in het nieuwe computersysteem. Tot dit jaar vroegen onze agenten informatie bij de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) in Veendam via visitekaartjes, faxen en e-mails. Sinds 2012 echter werkt het RDW niet meer mee aan deze informele methodes. Dat er tien mensen van het RDW mee bezig waren, vonden de Nederlanders duidelijk niet zo efficiënt. (Via: deStandaard)

Deel dit bericht:

3 reacties op "Geflitste Nederlanders gaan vrijuit"

 1. PJS 20-08-2012 om 11:44

  En wij maar boetes betalen als we in Nederland geflitst worden…

  • TDB 20-08-2012 om 13:26

   Inderdaad, mijn eerste flitsboete ooit werd mij immers opgestuurd door onze noorderburen.

 2. AVDP 21-08-2012 om 9:34

  Mijn eerste parkeerboete dus ook.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...