BMW X3 sDrive18d is nieuwe instapper voor X3

BMW X3 sDrive18d
BMW zal vanaf oktober de sDrive18d als nieuwe instapper voor de X3 aanbieden.

Vanaf oktober zal BMW de sDrive18d aanbieden als motorkeuze in het X3-gamma. Het model maakt gebruik van een 2-liter viercilinder TwinPower Turbodiesel en zorgt voor 143 pk en 360 Nm koppel. Daarmee sprint de X3 van 0 naar 100 km/u in 9,9 seconden en haalt hij een topsnelheid van 195 km/u. De sDrive18d drijft enkel de achterwielen aan en is zo momenteel de zuinigste keuze voor de X3.

Gemiddeld heeft de X3 sDrive18d genoeg met 5,1 liter/100 km, de CO2-uitstoot bedraagt 135 g/km. De motor wordt standaard gekoppeld aan een manuele zesbak, optioneel is ook een achttraps automaat beschikbaar. BMW claimt dat deze X3 variant de beste balans tussen verbruik en prestaties in zijn klasse biedt, hij zou namelijk 7% zuiniger zijn dan zijn dichtste premium concurrent.

Lees hier onze rijtest met de BMW X3, inclusief video.

BMW X3 sDrive18d

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...