Bentley haalt het dak van de Mulsanne

Bentley Mulsanne Convertible Cabrio
Bentley’s vlaggenschip krijgt binnenkort misschien wel een dakloze variant, de autobouwer toont namelijk de eerste schetsen van een Mulsanne Cabrio.

Bentley toont de eerste schetsen van de Mulsanne Cabrio, een model dat binnenkort het Mulsanne gamma moet helpen uitbreiden. Officieel gaat het hier nog om een concept, ongetwijfeld omdat Bentley eerst wil peilen naar de reacties van vermogende klanten. Als alles goed gaat zou het productiemodel volgend jaar op het autosalon van Genève te zien kunnen zijn, traditioneel een belangrijk salon voor het Britse merk.

De Mulsanne Convertible Concept werd volgens Bentley geïnspireerd door powerboten, al is er ook de band met de elegante Bentley’s van het verleden. Zo zien we op de schetsen ook de Park Ward S1 Drophead Coupé uit de jaren ’50. Visueel hebben beide modellen dan ook wel wat gemeen. Onder de motorkap is plaats voor de traditionele zes en drie kwart liter grote V8, goed voor een vermogen van 530 pk.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Bentley haalt het dak van de Mulsanne"

  1. BNNY 20-08-2012 om 10:05

    Produceren die handel!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...