Onthuld: Lotus Exige V6 Cup

Lotus Exige V6 Cup
De V6 Cup is de meest hardcore Lotus Exige ooit vervaardigd.

In Brands Hatch stelt Lotus dit weekend de Exige V6 Cup voor, een ideale partner voor trackdays. De V6 Cup is beschikbaar in twee versies: Track Day (62.995 pond) en Full-on Competition-spec (74.995 pond). Onder de motorkap krijgen beiden een 3.5-liter V6 die maar liefst 350 pk levert. Combineer dat met een gewicht van amper 1.080 kg en je krijgt een sprintbom die in 3,5 seconden 100 km/u bereikt. De topsnelheid bedraagt 273 km/u.

Verder werd de sportwagen voorzien van het Lotus Dynamic Performance Management systeem, dat het mogelijk maakt voor de bestuurder om te kiezen uit Race, Sport en Touring modi. Andere bijzonderheden zijn een instelbare ophanging, de diffuser en de achtervleugel, een splitter vooraan en Pirelli P-Zero Trofeo banden. Bovendien kan het stuur verwijderd worden, kan je HANS-compatibele racekuipen installeren, een rolkooi en een met de regels van de FIA overeenstemmende brandblusser. De Exige V6 Cup krijgt naar keuze vier- of zespuntgordels.

De productie van de Exige V6 Cup begint in december dit jaar, het aantal zal uiterst gelimiteerd zijn. De competitiemodellen werden ontwikkeld voor de diverse Lotus Cup’s georganiseerd in Europa, Noord-Amerika en Japan. Het mag dan nog niet zo goed gaan met Lotus, hun race-historie laten ze niet zomaar verkommeren.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...