Gespot: Ariel Atom

Gespot Ariel Atom Londen
In Londen kan je zowat eindeloos alle mogelijke sportwagens tegenkomen, als je wat geluk hebt vind je misschien zelfs een Ariel Atom.

Alhoewel de Atom officieel ingeschreven wordt als een sportwagen heeft deze maar weinig overeenkomsten met zijn aanverwanten. Geen deuren, geen voorruit en ook het interieur valt op z’n zachtst minimalistisch te noemen. Typerend aan het design is het exoskelet, waarbij de carrosserievorm ook dienst doet als externe bescherming. Belangrijkste item voor een Atomrijder is direct ook een helm of een stofbril, want aan hoge snelheden is gelijk welk vuiltje nefast voor de feestvreugde.

Vergis je trouwens niet, deze lichtgewicht racer van 610 kg is een op én top sportwagen. De topsnelheid is gelimiteerd op 250km/u, maar de sprint van 0 naar 100 km/u klaart deze in 2,8 seconden. Met die cijfers staat hij naast de Bugatti Veyron en de anderen groten der sportwagens. De krachtbron van deze bolide werd bij Honda gehaald en levert afhankelijk van de setup 245 tot 300 pk en wordt geleverd met een handbak of een semi-automatische versnellingsbak. Het is meer dan duidelijk dat deze sportwagen een ideale trackcar is voor in het weekend en veel minder een daily driver voor tijdens de week, maar wie zijn wij om mensen in hokjes te plaatsen.

Het Britse Ariel is gevestigd in Somerset en levert momenteel enkel de Atom 3. Er zijn al 3 generaties verschenen die elk een doorontwikkelende variant van de vorige waren. Zoals het een echte autoconstructeur betaamt is er ook een special edition beschikbaar, de Atom 500 perst maar liefst 507 pk uit een V8, afkomstig van twee Suzuki motoren. Het kan dus nog gekker dan het al was. De legende wil trouwens dat er maar 7 werknemers bij Ariel werken, die samen minder dan 100 wagens per jaar in elkaar steken. In België betaal je ongeveer €45.000 voor de Atom 3, voor de Atom 500 ben je nog eens €10.000 extra kwijt. In ruil krijg je wel iets speciaals dat je heel veel plezier kan brengen, aldus Jeremy Clarkson.

Spotterseer gaat naar RS voor deze bijzondere spot!

Gespot Ariel Atom Londen

Zelf ook iets gespot? Uploaden die handel

Deel dit bericht:

2 reacties op "Gespot: Ariel Atom"

  1. ontheronix 20-08-2012 om 16:52

    Geen vooruit? Dus je kan enkel achteruit rijden? 😉

    • PJS 20-08-2012 om 17:03

      Kleine zetfout, bij deze aangepast! Bedankt.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...