Toyota Prius: Koning ECO?

Toyota Prius III
Toyota haalt met de Prius voor het eerst 5 sterren op de Duitse ADAC Ecotest.

De criteria van de EcoTest werden in April nog strenger en tijdens de test wordt voortaan ook de WLTP cyclus in acht genomen, die het verbruik van de wagen zou testen op toekomstige scenario’s. Eén van de grote veranderingen is dat de airco aanblijft gedurende het testen. Daarnaast wordt ook nog eens de CO2-uitstoot bekeken van het productieproces en het brandstoftransport.

De Toyota Prius scoorde met z’n combinatie van verbrandingsmotor en elektrische motor een score van maar liefst 90 punten op 100, en heeft bijgevolg recht op 5 sterren. 40 punten gingen naar het lage verbruik van 4,58l/100km en de andere 50 punten kreeg de Prius voor  de lage uitstoot. In totaal werden 55 wagens getest, allemaal in dezelfde condities. Als u dus als bestuurder de kleinste voetafdruk nalaten, is de Prius een “mooie” keuze. (Via: ADAC)

prius toyota down

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...