Nieuwe impressie: BMW M4 2014

Render BMW M4 F82 2014
Hoe de BMW M4 er exact uit zal zien weten we natuurlijk nog niet, maar deze nieuwe impressiefoto komt vermoedelijk al aardig in de buurt.

Binnenkort zal BMW de nieuwe 4-Reeks voorstellen, die we momenteel nog kennen als BMW 3-Reeks Coupé en Cabrio. Tegen eind 2014 zou dan ook de BMW M4 moeten volgen, de spirituele opvolger voor de M3 Coupé. Gerald Alvarez ging op basis van de meest recente spionagefoto’s met Photoshop aan de slag en kwam bij deze interessante impressiefoto uit. Op de foto zien we een voorbumper die designkenmerken van de recent gelanceerde M6 overneemt, samen met enkele accenten van de 1M. De luchtinlaten zijn extra groot, de auto krijgt daarnaast ook een dominante look dankzij een in de weg geplante voorpartij en booskijkers.

Onder de motorkap zou volgens de laatste geruchten plaats zijn voor een nieuw ontwikkelde 3.2-liter zes-in-lijn, die de legendarische atmosferische V8 moet aflossen. Dat blok zal vermoedelijk twee turbo’s meekrijgen en moet zo in staat zijn 450 pk te genereren. Wie kiest voor een optioneel Performance pakket zal de vermogensoutput kunnen opdrijven tot 480 pk. Om het verlies in cilinders te compenseren zou BMW daarnaast ook inzetten op een grote gewichtsreductie, wat de prestatiecijfers van de nieuwe generatie moet bevorderen.

Render BMW M4 F82 2014

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...