McLaren lanceert MP4-12C Can-Am Edition Racing

McLaren MP4-12C Can-Am Racer
McLaren zal dit weekend op Pebble Beach de MP4-12C Can-Am Edition Racing voorstellen.

McLaren zal op Pebble Beach deze unieke raceversie van de MP4-12C voorstellen, het model is gebaseerd op de GT3-racer, maar breekt de GT3-klasse regels om de “ultieme track car” te worden. Het unieke aerodynamica pakket voor deze racer bestaat ondermeer uit een splitter en een gigantische spoiler achteraan, wat de downforce met 30% moet verhogen. Als er iets is wat van dit conceptmodel zeker ooit het productiestadium zou kunnen bereiken, dan is het wel de update voor de motor. Die zorgt voortaan voor 630 pk, 30 pk meer dan de huidige straat-legale versie van de MP4-12C.

Het conceptmodel is trouwens een eerbetoon aan de Can-Am racing days uit de jaren ’60 en ’70. Het model zal dit weekend worden voorgesteld op het Pebble Beach Concours d’Elegance. Vermoedelijk krijgen we dan nog meer info over deze brute racer.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...