BMW 3-Reeks GT komt naar Parijs

Preview BMW 3-Reeks GT 2013
BMW heeft in zijn fabriek in Leipzig de proefproductie voor de 3-Reeks GT op gang geschoten, het model zal normaal in Parijs als concept worden voorgesteld.

BMW zal op het autosalon van Parijs een nieuwe koetswerkvorm voor de BMW 3-Reeks voorstellen. Na de Sedan en Touring zou het merk een GT-model lanceren dat net als de 5-Reeks GT mikt op een meer op comfort en luxe ingesteld doelpubliek. De nieuwe vijfdeurs zal gebruik maken van het onderstel van de Chinese 3-Reeks met verlengde wielbasis, die is namelijk 11 centimeter langer dan het basismodel, wat zal resulteren in meer beenruimte op de achterbank. Hetzelfde onderstel zal later ook gebruikt worden voor de 4-Reeks Gran Coupé, een model dat in 2015 gelanceerd zal worden.

Verwacht wordt dat de 3-Reeks GT de designelementen van de huidige 3-Reeks zoveel mogelijk zal overnemen, de impressiefoto’s die bij dit artikel staan zullen vermoedelijk dus niet helemaal de realiteit gaan benaderen. We verwachten namelijk de nieuwe scherp gevormde koplampen, samen met de dichtgeknepen grille en in de weg grijpende voorpartij. Ten opzichte van de standaard 3-Reeks krijgt de GT daarnaast uiteraard een hogere daklijn samen met een forsere achterkant. Daardoor zal het op de achterbank sowieso aangenamer vertoeven zijn dan in een standaard 3-Reeks, met meer been- en hoofdruimte voor de passagiers. De kofferklep zal daarnaast net als bij de 5-Reeks GT in twee delen geopend kunnen worden, wat de mogelijkheden voor de klant aanzienlijk verruimt.

Preview BMW 3-Reeks GT 2013

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...