Porsche verkoop steeg met 16%


Porsche verkocht in juli wereldwijd 12.391 modellen, 16% meer dan vorig jaar.

De verkoop bij Porsche zwengelt lekker aan, in vergelijking met vorig jaar werden in juli 16% meer modellen verkocht dankzij een grote vraag uit Duitsland en China. Het merk is er echter van overtuigd dat de groei in Europa blijvend is, ondanks de economische onzekerheid. In Duitsland verkocht Porsche 31% meer voertuigen dan vorig jaar, terwijl in China de vraag met 18% toenam.

In de eerste zeven maanden van het jaar verkocht Porsche al 14% meer, de teller stond eind juli op een totaal van 81.562 verkochte exemplaren. Daarvan verkocht Porsche de meeste wagens in de VS (19.253), gevolgd door China met 18.210 verkochte exemplaren. Duitsland blijft verhoudingsgewijs echter de belangrijkste markt voor Porsche, met dit jaar reeds 11.230 leveringen. De gestegen vraag is vooral te danken aan de succesvolle lancering van de nieuwe Porsche Boxster en de niet veel oudere 911.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...