Race Of Champions: Olympisch racen?

race of champions
Autosport op de olympische spelen, het lijkt een onmogelijke opgave. Maar er is hoop!

Dat Formule 1 niet als Olympische sport aanzien kan worden lijkt vrij logisch. De verschillen op technologisch en budgettair vlak zijn te bepalend voor de sport en het is (meestal) niet het pure talent, maar eerder hun wagens die uiteindelijk het goud halen.

Er is echter wel hoop! Een van de seizoensafsluiters van het raceseizoen is Race Of Champions. Een heus spektakel waar verschillende racers het moeten opnemen in exact dezelfde bolides en dat in verschillende disciplines. Dit jaar gaat het evenement door in Bangkok, in het Rajamangala-stadium, waar het ook z’n 25ste editie mag vieren! Het evenement duurt twee dagen lang en valt dit jaar op 15 en 16 december.

Het wagenpark bestaat uit een Audi R8 LMS, Volkswagen Scirocco, KTM X-BOW en nog vele andere. Het is duidelijk dat de coureurs met elke wagen in iedere situatie moeten overweg kunnen en dat elk foutje fataal kan zijn voor de overwinning. De piloten die meedoen zijn ook te klasseren als echte atleten en kampioenen. Onlangs bevestigde Sebastian Vettel opnieuw zijn deelname en sterren als Michael Schumacher en Sebastian Loeb zijn er ook niet onbekend.

Autosport met gelijke middelen, waar de beste piloot naar boven komt, het is dus mogelijk. Het is enkel de vraag of het olympisch comité zoiets ziet zitten in de toekomst. Voorlopig doen we het met de jaarlijkse ROC om te zien wie er nu al dan niet dé beste racer van het moment is. (via: ROC)

 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...